Upoznajte vinariju Ravalico

Upravo je 1903. Giovanni Ravalico započeo s proizvodnjom vina. Naime, prije te godine Giovanni je došao u Novu Vas iz Pirana i počeo kupovati vinograde. Bile su to teške godine, vrijeme mnogih odricanja, radilo se „od mraka do mraka“. No, malo po malo prihodi od poljoprivrede su rasli.

Od nekoć malog posjeda od niti hektara površine ova je obitelj danas jedna od najvećih privatnih vinarija u Istri s 40 hektara pod vinovom lozom. Ozbiljniji uzlet ove obiteljske tvrtke krenuo je 1986. godine kada su se među prvima odlučiti buteljirati. Tu su odluku, ispostavilo se vrlo uspješnu, donijeli braća Bruno i Antonio, te njihovi sinovi Bruno, Roberto i Gianni. Cijela je obitelj i danas uključena u posao.

Vinarija Ravalico spada u najveće hrvatske proizvođače s godišnjom proizvodnjom od 300 tisuća litara.

U bogatoj paleti proizvoda nude malvaziju, chardonnay, pinot sivi, muškat bijeli, rose’, merlot, cabernet i 2 pjenušca od chardonnaya i pinota sivog – Brighi Brut i Brighi Brut Rose’. Proizvodi s Ravalicovim potpisom prodaju se diljem cijele Hrvatske i Slovenije, ponajviše u restoranima, marketima i enotekama.

Nositelji ove poznate vinarske marke danas su Bruno, Gianni i Aleksandra. I njihova su djeca članovi tima i pomažu, a možda će jednog dana, poput Francesca, i sami odlučiti karijeru u cijelosti posvetiti obiteljskom poslu.

Osim vinograda, obitelj Ravalico ima i nasade maslina pa proizvode i maslinovo ulje, a vrlo su cijenjene i tražene zbog svoje pitkosti i izvornosti i njihove rakije.

Tekst Tanja Kocijančić. istriaterramagica. URL na izvorni članak

Dolac.hr

all author posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.