Prošek Grk Elysion 2018. – 0,375l

Prodavatelj: Zure

53.09  s PDV-om

Prošek Grk ”Elysion” – Grk je u davnini bio visoko cijenjen u svijetu prošeka. Skoro je nestao, a sada se ponovno rađa u našem vinogradu na južnim padinama zvanim Defora.

Tu se prosušivanjem strpljivo pretvara u tekuće zlato, vrlo osebujne arome, okusa i boje. Novi stil prošeka koji se kao feniks rađa iz pepela, dostojan heroja i miljenika bogova koji ga uživaju.

Temperatura serviranja 12 – 15 C

Nema na zalihi

SKU: zu-0006-prosek-grk Kategorije: , Županija:

Kupci najčešće kupuju još...

Cijena za svo troje: 138.03 

Obitelj Batistić –Zure bavi se profesionalno proizvodnjom grožđa i vina od 1996 godine, no i puno prije toga ima tradiciju bavljenja poljoprivredom (vinogradarstvo, maslinarstvo, povrćarstvo, ribarstvo, stočarstvo itd) u mjestu Lumbarda na otoku Korčuli i to oko 600 godina koliko je i sama loza obitelji Batistić stara.

Vinarija od uvijek njeguje, cijeni i bavi se proizvodnjom autohtone sorte grk sa pjeskovitih tala iz Lumbarde kako samog grožđa tako i vina.

2011 godine melioracijom krša i terena na položaju ”Defora” u Lumbardi uz nadzor prof.dr.sc. Bernarda Kozine sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu podižu moderni vinograd sa cca 33 000 trsova loze, maslinik od oko 500 maslina te voćnjak sa oko 200 raznih voćki.

Važno je napomenuti da vina koja se proizvodu su isključivo i 100% od grožđa iz vlastitih vinograda vinarije.

Akcent u proizvodnji je naravno na autohtonoj sorti Lumbarde – grk, a najveći su proizvođači tog grožđa i vina u Lumbardi. Uz grk ”Bartul” te Sur Lie, vinarija proizvodi vina od Pošipa, Plavca malog, te ”Rebellion” (kupaža pet crnih sorti – Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Plavac mali, Alicante Bouschet).

Osim navedenih vina vinarija proizvodi i prošek od grka ”Elysion” i pjenušac od grka ”Quinta Essentia” koji dočaravaju sortu grk na način koji još nikad nije bio predstavljen.

Obitelj Batistić –Zure bavi se i agroturizmom gdje svoj trud u vidu povrćarstva, ribarstva, maslinarstva, uzgoj svinja itd plasiraju u svom restoranu ”Zure” u kojem se mogu kušati svi proizvodi te tradicionalna kuhinja toga kraja popraćena vinima svoje vinarije.

Osim vina obitelj Batistić – Zure bavi se proizvodnjom maslinovog ulja te raznih voćnih i biljnih likera.

Shipping Countries: Hrvatska


 

Cijena dostave

Besplatna dostava na područje Hrvatske

Rasprodano

Grk Bartul 2019. – 0,75l

Prodavatelj: Zure
18.58  s PDV-om
Rasprodano

Pošip Zure 2019. – 0,75l

Prodavatelj: Zure
18.58  s PDV-om
Rasprodano

Rebellion 2017. – 0,75l

Prodavatelj: Zure
30.53  s PDV-om
Rasprodano

Grk sur lie Reventón 2018. – 0,75l

Prodavatelj: Zure
33.18  s PDV-om

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.