Passito Gregorio 2020. – 0,5l

Prodavatelj: Vina Prelac

22.60  s PDV-om

Zlatnožuta do jantarna boja, intenzivan i bogat miris, koncentrirani šećer i visoka svježina osnovne su karakteristike predikatnog momjanskog muškata.

Pažljivo skupljeno i prosušeno grožđe odležalo je na slamnatoj podlozi tri mjeseca, punog je i bogatog, sortnog mirisa, s mednim notama prezreloga grožđa.

Ovo plemenito vino krase usklađenost alkohola, kiselina i šećera te jako, snažno tijelo zaobljeno dugotrajnim sazrijevanjem. Pijemo ga kao desert ili uz jače sireve.

Nema na zalihi

SKU: vp-0009-passito-gregorio Kategorije: , Oznaka: Županija:

Kupci najčešće kupuju još...

Cijena za svo troje: 43.80 

U sjeverozapadnom dijelu Istre, na brdovitim obroncima gornje Bujštine, smjestio se srednjovjekovni gradić Momjan. Dominantan u davnoj prošlosti, svoje bogato nasljeđe ostavio je svima nama koji ovdje živimo i svima onima koji ga posjećuju, obilaze i uživaju u njegovu bogatstvu.

Omeđen vinogradima i maslinicima, s predivnim pogledom na Jadransko more i Alpe, Momjan je odredište koje se mora posjetiti i doživjeti. Boravak u njemu trajan je i jedinstven ugođaj.

Nezaobilazna odredišta Momjanštine naše su vinarije i konobe koje ovaj krajolik čine još zanimljivijim i privlačnijim. Zato smo prije dvadesetak godina utemeljili obiteljsku vinariju Prelac. Naša budućnost tada je postala zacrtana i neupitna – služiti zemlji, vinogradima i maslinama, svemu što smo naslijedili od svojih djedova. 

Do vrhunske smo kvalitete uspjeli odnjegovati autohtona vina kojima se danas i ponosimo: malvaziju, refošk i momjanski muškat. Na našoj su se zemlji udomili cabernet sauvignon i chardonnay te smo i od njih uzeli ono najbolje. A kako bismo udovoljili prohtjevima i onih najzahtjevnijih, započeli smo avanturu proizvodnje pjenušca. Ali, tu nije kraj našoj vinskoj priči. Pomno odabrano i ručno brano grožđe, svojom je pretvorbom dalo zavidne rezultate i našem roseu od refoška.

Shipping Countries: Hrvatska


 

Cijena dostave

Cijena dostave za područje Hrvatske kopno iznosi 6 €

Cijena dostave za područje Hrvatske otoci iznosi 10 €

Besplatna dostava za područje cijele Hrvatske za ukupnu narudžbu veću od 53.1 €

Muškat momjanski 2023. – 0,75l

Prodavatelj: Vina Prelac
11.70  s PDV-om

Chardonnay 2022. – 0,75l

Prodavatelj: Vina Prelac
9.50  s PDV-om

Malvazija 2023. – 0,75l

Prodavatelj: Vina Prelac
9.50  s PDV-om

Malvazija Šinjora 2022. – 0,75l

Prodavatelj: Vina Prelac
14.40  s PDV-om

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.