Meloto Busa

Prodavatelj: Meloto

50.00 kn (6.64 €) 100.00 kn (13.27 €) sa PDV-om

U okusu se ističu tonovi nedozrelog voća, jabuke, klorofila. U ustima se može najprije osjetiti pikantan, a zatim gorak okus. Na kraju se ističe posebno snažan okus sušenog voća.

Jednosortno ulje buže je ujednačenog okusa te se pokazalo univerzalnim kako u području prehrane tako i komercijalno. Gorčina i pikantnost su savršeno ujednačeni, karakteristika koja daje ulju ugodniji i manje agresivan okus. Snažnog je voćnog okusa koji potječe iz dva intenzivna okusa: jabuke i ploda masline. Isto su tako prisutni okus radića i artičoke.

Zlata osvojena na državnim smotrama a i u inozemstvu (Evooleum Top 100 Awards 2020, L’oro dell’Istria, te na manifestacijama u Kopru I Novom Sadu).

„Flos olei – A guide to the world of extra virgin olive oil”: uvrštenost među najbolja ekstra djevičanska ulja na svijetu (Dvaput proglasen najboljim monosortnim uljem na svijetu).

Količina:
Choose an option

50.00 kn (6.64 €) 100.00 kn (13.27 €) sa PDV-om

Obriši

Dodaj u košaricu
SKU: mo-0001-meloto-busa Kategorija: Županija:

Ulje koje proizvode braća Belci iz Vodnjana nosi ime po očevoj majci, Marussi zvanoj Melota. Moćnost ovog proizvoda doprinos je njenoj snazi. Govoreći o obitelji Belci, odškrinuti ćemo prozor prema prošlosti Boumbara, prošlosti čiji su prvi tragovi zabilježeni u župnim knjigama koje se čuvaju u crkvi Sv. Blaža i sežu do polovice šesnaestog stoljeća.

Cijenjena ekstra djevičanska maslinova ulja plod su kompetentnosti i strasti, ali i privrženosti i jednostavnosti, one jednostavnosti svojstvene svim Belcima, one zatvorenosti koja se jednostavno topi kako bi ustupila mjesto pravim vrijednostima. Maslina je ovdje tradicionalna kultura i poneko od 3.000 stabala koja obitelj posjeduje staro je i preko 400 godina.

Već je četrdesetih godina prošlog stoljeća djed Matteo započeo s proizvodnjom ulja, na mjesnoj hidrauličnoj preši, proizvodeći male količine ulja za potrebe obitelji ili za prodaju unutar svog kraja. Njegovi sinovi Lorenzo i Livio posjeduju danas oko 8 ha maslinika i ostvaruju godišnju proizvodnju od oko 1800 kilograma.

Snažna je naša privrženost tradicionalnim sortama, sortama koje daju posebno kvalitetnu proizvodnju: buži, antiknoj autohtonoj sorti, ali i istraskoj bjelici, rosulji i povrh svega, ponovno otkrivenoj žižoleri.

Shipping Countries: Hrvatska


 

Cijena dostave

Cijena dostave za područje Hrvatske kopno iznosi 62,50 kn

Cijena dostave za područje Hrvatske otoci iznosi 62,50 kn

Besplatna dostava za područje cijele Hrvatske za ukupnu narudžbu veću od 600,00 kn

Količina:

0,25l, 0,50l

Podaci o trgovini

  • Naziv trgovine: Meloto
  • Kontakt osoba: Meloto
  • Adresa: Ul. San Rocco, 22
    Vodnjan
    52215
  • Nisu pronađene recenzije!
No product has been found!

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.