Meloto Busa

Prodavatelj: Meloto

6.64 13.27  s PDV-om

U okusu se ističu tonovi nedozrelog voća, jabuke, klorofila. U ustima se može najprije osjetiti pikantan, a zatim gorak okus. Na kraju se ističe posebno snažan okus sušenog voća.

Jednosortno ulje buže je ujednačenog okusa te se pokazalo univerzalnim kako u području prehrane tako i komercijalno. Gorčina i pikantnost su savršeno ujednačeni, karakteristika koja daje ulju ugodniji i manje agresivan okus. Snažnog je voćnog okusa koji potječe iz dva intenzivna okusa: jabuke i ploda masline. Isto su tako prisutni okus radića i artičoke.

Zlata osvojena na državnim smotrama a i u inozemstvu (Evooleum Top 100 Awards 2020, L’oro dell’Istria, te na manifestacijama u Kopru I Novom Sadu).

„Flos olei – A guide to the world of extra virgin olive oil”: uvrštenost među najbolja ekstra djevičanska ulja na svijetu (Dvaput proglasen najboljim monosortnim uljem na svijetu).

Količina:
Choose an option

6.64 13.27  s PDV-om

Nema na zalihi

Dodaj u košaricu
SKU: mo-0001-meloto-busa Kategorija: Županija:

Ulje koje proizvode braća Belci iz Vodnjana nosi ime po očevoj majci, Marussi zvanoj Melota. Moćnost ovog proizvoda doprinos je njenoj snazi. Govoreći o obitelji Belci, odškrinuti ćemo prozor prema prošlosti Boumbara, prošlosti čiji su prvi tragovi zabilježeni u župnim knjigama koje se čuvaju u crkvi Sv. Blaža i sežu do polovice šesnaestog stoljeća.

Cijenjena ekstra djevičanska maslinova ulja plod su kompetentnosti i strasti, ali i privrženosti i jednostavnosti, one jednostavnosti svojstvene svim Belcima, one zatvorenosti koja se jednostavno topi kako bi ustupila mjesto pravim vrijednostima. Maslina je ovdje tradicionalna kultura i poneko od 3.000 stabala koja obitelj posjeduje staro je i preko 400 godina.

Već je četrdesetih godina prošlog stoljeća djed Matteo započeo s proizvodnjom ulja, na mjesnoj hidrauličnoj preši, proizvodeći male količine ulja za potrebe obitelji ili za prodaju unutar svog kraja. Njegovi sinovi Lorenzo i Livio posjeduju danas oko 8 ha maslinika i ostvaruju godišnju proizvodnju od oko 1800 kilograma.

Snažna je naša privrženost tradicionalnim sortama, sortama koje daju posebno kvalitetnu proizvodnju: buži, antiknoj autohtonoj sorti, ali i istraskoj bjelici, rosulji i povrh svega, ponovno otkrivenoj žižoleri.

Shipping Countries: Hrvatska


 

Cijena dostave

Cijena dostave za područje Hrvatske kopno iznosi 8.3 €

Cijena dostave za područje Hrvatske otoci iznosi 8.3 €

Besplatna dostava za područje cijele Hrvatske za ukupnu narudžbu veću od 80 €

Količina:

0,25l, 0,50l

Vermouth – 0,75l

Prodavatelj: sanmauro
30.00  s PDV-om

Traminac – 0,75l

Prodavatelj: Vinarija Sever
7.80  s PDV-om

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.