Grk sur lie Reventón 2018. – 0,75l

Prodavatelj: Zure

33.18  (250.00 kn) s PDV-om

Grk koji je godinu dana odležavao na talogu u velikim Garbellotto bačvama zapremine 2.000 litara napravljenim od slavonskog hrasta.

Ovo je prvo vino koje su u vinariji Zure napravili metodom sur lie, koja podrazumjeva odležavanje tokom vinifikacije na vlastitom talogu, a što doprinosi kompleksnijim aromatskim notama i punijem ukusu vina.

Temperatura serviranja: 14°C

Nema na zalihi

Kupci najčešće kupuju još...

Cijena za svo troje: 118.12  (890.00 kn)

Obitelj Batistić –Zure bavi se profesionalno proizvodnjom grožđa i vina od 1996 godine, no i puno prije toga ima tradiciju bavljenja poljoprivredom (vinogradarstvo, maslinarstvo, povrćarstvo, ribarstvo, stočarstvo itd) u mjestu Lumbarda na otoku Korčuli i to oko 600 godina koliko je i sama loza obitelji Batistić stara.

Vinarija od uvijek njeguje, cijeni i bavi se proizvodnjom autohtone sorte grk sa pjeskovitih tala iz Lumbarde kako samog grožđa tako i vina.

2011 godine melioracijom krša i terena na položaju ”Defora” u Lumbardi uz nadzor prof.dr.sc. Bernarda Kozine sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu podižu moderni vinograd sa cca 33 000 trsova loze, maslinik od oko 500 maslina te voćnjak sa oko 200 raznih voćki.

Važno je napomenuti da vina koja se proizvodu su isključivo i 100% od grožđa iz vlastitih vinograda vinarije.

Akcent u proizvodnji je naravno na autohtonoj sorti Lumbarde – grk, a najveći su proizvođači tog grožđa i vina u Lumbardi. Uz grk ”Bartul” te Sur Lie, vinarija proizvodi vina od Pošipa, Plavca malog, te ”Rebellion” (kupaža pet crnih sorti – Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Plavac mali, Alicante Bouschet).

Osim navedenih vina vinarija proizvodi i prošek od grka ”Elysion” i pjenušac od grka ”Quinta Essentia” koji dočaravaju sortu grk na način koji još nikad nije bio predstavljen.

Obitelj Batistić –Zure bavi se i agroturizmom gdje svoj trud u vidu povrćarstva, ribarstva, maslinarstva, uzgoj svinja itd plasiraju u svom restoranu ”Zure” u kojem se mogu kušati svi proizvodi te tradicionalna kuhinja toga kraja popraćena vinima svoje vinarije.

Osim vina obitelj Batistić – Zure bavi se proizvodnjom maslinovog ulja te raznih voćnih i biljnih likera.

Shipping Countries: Hrvatska


 

Cijena dostave

Besplatna dostava na područje Hrvatske

Podaci o trgovini

  • Naziv trgovine: Zure
  • Kontakt osoba: Zure
  • Adresa: Lumbarda 239
    Lumbarda
    20263
  • Nisu pronađene recenzije!
Rasprodano

Grk Bartul 2019. – 0,75l

Prodavatelj: Zure
18.58  (140.00 kn) s PDV-om
Rasprodano

Pošip Zure 2019. – 0,75l

Prodavatelj: Zure
18.58  (140.00 kn) s PDV-om
Rasprodano

Plavac mali Advocatus Diaboli 2017. – 0,75l

Prodavatelj: Zure
30.53  (230.00 kn) s PDV-om
Rasprodano

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.