Ostala Vam je otvorena boca vina? Evo kako je iskoristiti!

“Otvorili ste novu bocu vina, uživali u jednoj čaši i sada Vam otvorena boca već danima stoji u hladnjaku. Poznato? Imamo nekoliko prijedloga kako iskoristiti preostalo vino na kreativan i koristan način.”

1. Voćno-vinski preljev:

Od preostalog vina napravite preljev zajedno sa suhim voćem poput šljiva ili grožđica. Suho voće i nekoliko grančica majčine dušice stavite u staklenku i prelijte crnim vinom. Ovako pripremljeni preljev potrebno je držati u hladnjaku tjedan dana nakon čega izvadite majčinu dušicu i preljev je spreman za posluživanje uz Vaš omiljeni sladoled ili kolač.

2. Ledene vinske kockice:

Ulijte vino u kalupe za led te ga zamrznite. Ledene vinske kocke možete koristiti za kuhanje pri čemu će jedna kocka biti dovoljna zamjena za žlicu ili dvije vina.

3. Džem od vina:

Da, istina je, od vina se može napraviti i džem! Sve što Vam je potrebno su crno vino, šećer, klinčić, zvjezdasti anis i štapić cimeta. Sve sastojke potrebno je miješati na vatri dok se ne reduciraju. Nakon toga prebaciti sastojke u staklenku, pustiti da se ohladi te čuvati u hladnjaku do čak mjesec dana. Ovaj džem izvrsno se slaže sa sirom!

4. Vino kao ocat:

Bez obzira na vrstu vina, možete vrlo lako pripremiti domaći ocat. Ostavite otvorenu bocu vina na sobnoj temperaturi te će vino nakon nekoliko dana učiti sav posao – doći će do octenog vrenja. Ovako pripremljen ocat možete koristiti za dodatno aromatiziranje svojih salata i ostalih jela.

5. Vinska dezinfekcija:

Kuhinjske površine lako dezinficirajte uz bijelo vino. Predlažemo Vam da ga ulijete u bocu s raspršivačem te ga tako možete koristiti za čišćenje drvenih i staklenih površina.

Nadamo se da će Vam ovi savjeti pomoći u rješavanju preostale količine vina, a za ponovno uživanje slobodno otvorite novu bocu. Znate što ćete napraviti ako Vam što ostane! 🙂

Dolac.hr

all author posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.