Mimosas kokteli – 3 jednostavna recepta

“Rani ručak ili kasni doručak je najbolje i najzabavnije okruniti popularnim pićem zvanim mimosas. Ti jednostavni kokteli kojima je glavni sastojak pjenušac su postali iznimno popularni jer se slažu s jednostavnim jelima poput palačinki ili slatkog pohanog kruha, a uz to su i vrlo lijepi. Brunch s prijateljicama uz čašu mimosas koktela je savršen izgovor da ne gledamo na sat kada nazdravljamo! U nastavku Vam donosimo tri jednostavna recepta za ovaj savršeni koktel.”

Mimosas Classic

Sastojci:
  • pola čaše cijeđene naranče ili soka od naranče
  • pola čaše pjenušca po želji
Klasične mimosas se rade od samo ova dva sastojka, stoga i jesu toliko neodoljive. Pomiješajte sok od naranče s pjenušcem, pazite da sve bude dobro prethodno rashlađeno i volià! Po želji možete smanjiti omjere soka i pjenušca, ali recept pola-pola je najčešći.

Mimosas Rosa

Sastojci:
  • pola čaše soka od grejpa
  • 5 jagoda
  • pola čaše pjenušca
U sok od grejpa dodajte 5 jagoda prethodno narezanih po dužini. Miješajte sok s jagodama dok sok ne postane tamno ružičaste boje. Ostavite jagode da odstoje u soku nekoliko sati kako bi pustile svoj sok i kako bi se okusi sljubili. Pomiješajte sok od grejpa s jagodama i pjenušac te ukrasite jagodama za dodatan wow! efekt.

Mimosas Hawaii

Sastojci:
  • 30 mL ruma od kokosa
  • 60 mL soka od anananasa
  • 100 mL pjenušca
Dobro ohladite sve sastojke i pomiješajte ih u čaši za šampanjac. Za ukrašavanje iskoristite komade ananasa ili trešnje i spremni ste za brunch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.