Lagani složenac s piletinom zvan bijele lazanje

“Svima omiljene lazanje u verziji s piletinom savršen su izbor ako tražite laganije jelo. U ovom slasnom složencu možete kombinirati vaše omiljene sireve, a za još veći užitak uz jelo predlažemo Vam čašu crnog vina.”

Sastojci:

  • 1 pileća prsa
  • 1 žlica maslaca
  • 1 paprika
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 šalice kiselog vrhnja
  • 100 g krem sira
  • 100 g svježeg sira
  • 200 g ribanog sira
  • 1 jaje
  • Tjestenina za lazanje
  • Bosiljak, sol, papar

Priprema:

  1. Na tavi otopite maslac, dodajte piletinu i pecite je oko 3 minute uz miješanje.
  2. Nasjeckajte papriku, luk i češnjak, dodajte u tavu te kuhajte dok piletina nije gotova i dok povrće ne omekša.
  3. Smanjite vatru i dodajte malo vode, kiselo vrhnje i krem sir. Miješajte i postepeno dodajte ribani sir, a kada se sir počne topiti maknite s vatre.
  4. U posudi pomiješajte svježi sir, bosiljak i jaje.
  5. Dno kalupa premažite maslacem te stavite malo mješavine s piletinom. Prekrijte tjesteninom za lazanje i dodajte još piletine. Zatim prelijte mješavinom svježeg sira, bosiljka i jajeta te pospite ribanim sirom.
  6. Ponavljajte prethodni korak dok ne ostanete bez sastojaka.
  7. Lazanje je potrebno peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta prekriveno folijom. Zatim maknite foliju i pecite dok se na vrhu ne pojave mjehurići.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.