“Svima omiljene lazanje u verziji s piletinom savršen su izbor ako tražite laganije jelo. U ovom slasnom složencu možete kombinirati vaše omiljene sireve, a za još veći užitak uz jelo predlažemo Vam čašu crnog vina.”
Sastojci:
- 1 pileća prsa
- 1 žlica maslaca
- 1 paprika
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 2 šalice kiselog vrhnja
- 100 g krem sira
- 100 g svježeg sira
- 200 g ribanog sira
- 1 jaje
- Tjestenina za lazanje
- Bosiljak, sol, papar
Priprema:
- Na tavi otopite maslac, dodajte piletinu i pecite je oko 3 minute uz miješanje.
- Nasjeckajte papriku, luk i češnjak, dodajte u tavu te kuhajte dok piletina nije gotova i dok povrće ne omekša.
- Smanjite vatru i dodajte malo vode, kiselo vrhnje i krem sir. Miješajte i postepeno dodajte ribani sir, a kada se sir počne topiti maknite s vatre.
- U posudi pomiješajte svježi sir, bosiljak i jaje.
- Dno kalupa premažite maslacem te stavite malo mješavine s piletinom. Prekrijte tjesteninom za lazanje i dodajte još piletine. Zatim prelijte mješavinom svježeg sira, bosiljka i jajeta te pospite ribanim sirom.
- Ponavljajte prethodni korak dok ne ostanete bez sastojaka.
- Lazanje je potrebno peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta prekriveno folijom. Zatim maknite foliju i pecite dok se na vrhu ne pojave mjehurići.