Lagani složenac s piletinom zvan bijele lazanje

“Svima omiljene lazanje u verziji s piletinom savršen su izbor ako tražite laganije jelo. U ovom slasnom složencu možete kombinirati vaše omiljene sireve, a za još veći užitak uz jelo predlažemo Vam čašu crnog vina.”

Sastojci:

  • 1 pileća prsa
  • 1 žlica maslaca
  • 1 paprika
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 šalice kiselog vrhnja
  • 100 g krem sira
  • 100 g svježeg sira
  • 200 g ribanog sira
  • 1 jaje
  • Tjestenina za lazanje
  • Bosiljak, sol, papar

Priprema:

  1. Na tavi otopite maslac, dodajte piletinu i pecite je oko 3 minute uz miješanje.
  2. Nasjeckajte papriku, luk i češnjak, dodajte u tavu te kuhajte dok piletina nije gotova i dok povrće ne omekša.
  3. Smanjite vatru i dodajte malo vode, kiselo vrhnje i krem sir. Miješajte i postepeno dodajte ribani sir, a kada se sir počne topiti maknite s vatre.
  4. U posudi pomiješajte svježi sir, bosiljak i jaje.
  5. Dno kalupa premažite maslacem te stavite malo mješavine s piletinom. Prekrijte tjesteninom za lazanje i dodajte još piletine. Zatim prelijte mješavinom svježeg sira, bosiljka i jajeta te pospite ribanim sirom.
  6. Ponavljajte prethodni korak dok ne ostanete bez sastojaka.
  7. Lazanje je potrebno peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta prekriveno folijom. Zatim maknite foliju i pecite dok se na vrhu ne pojave mjehurići.

Dolac.hr

all author posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.