Klasična ljubavna priča: kako upariti vino i sir

“Neke stvari se slažu tako savršeno da o njima razmišljamo u paru: keksi i mlijeko, kolači i kava, sir i vino. Ljubavna priča između sira i vina traje već stoljećima, a ako ste ikada vidjeli servirane različite vrste sira uz različita vina i niste znali od kuda krenuti, ovaj blog je za Vas!”

Osim što se na sljedećem druženju nećete izgubiti među svim mogućim opcijama, neka Vam ovaj tekst posluži i kao inspiracija za vlastitu sirnu i vinsku platu. U nastavku pročitajte kako upariti vino i sir i postanite glavni znalac o finoj hrani u društvu.

 

Tvrdi sir

Tvrdi sirevi poput cheddara ili parmezana su na glasu kao najjednostavniji sirevi za uparivanje s vinom. Ti sirevi imaju orašaste note i snažan, oštar okus zbog čega se odlično slažu s crnim vinom kao što je cabernet sauvignon.

Meki sir

Meki sirevi variraju od polu-mekih sireva s korom kao što su brie i camembert, do potpuno mekih mazivih sireva. Zbog svoje teksture i često blažeg okusa, s mekim sirevima se najbolje slažu vina koja u sebi imaju voćne okuse. Možete odabrati voćno crno vino kao što je pinot noir ili čak puno slađi rosé.

Kozji sir

Veza između kozjeg sira i sauvignon blanc bijelog vina je toliko čvrsta da se čini gotovo nepotrebno navoditi neko drugo vino koje možete poslužiti s kozjim sirom. Međutim, možete ga poslužiti i s nekim drugim citrusnim vinom kao što je pinot grigio ili suhi rizling, a ako se radi o ljetnom pikniku, poslužite ga uz svježi i suhi rosé.

Kako biste dobili najbolje od ove delikatesne kombinacije, odaberite samo kvalitetne sastojke. Naručite vrhunska domaća vina direktno od proizvođača putem dolac.hr!

Dolac.hr

all author posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.