Kako upariti vina s najčešćim jelima za Uskrs

“Bliži nam se Uskrs, najveći kršćanski blagdan, što znači da kućanstva diljem Hrvatske vrlo brzo počinju pripremati uskršnju trpezu. Sadržaj uskršnje košare koji rasprostiremo na stol za kasni doručak ili rani ručak se razlikuje ovisno o regiji iz koje dolazimo. 

Međutim, neke stvari ipak svi dijelimo, a to su ljubav prema kuhanoj šunki, pečenoj janjetini i puno slatkoga koje uglavnom toga dana (ili i duže) objedujemo.” Kako bi doživljaj bio potpun, u nastavku saznajte kako upariti vina s najčešćim jelima za Uskrs.

 

1. Šunka

Pronaći dobro vino za kuhanu šunku je nešto zahtjevniji pothvat, jer je potrebno imati na umu način pripreme šunke.

Svima znano pravilo da svijetlo meso ide s bijelim vinom možemo i ovdje primijeniti, pa tako za kuhanu šunku, iz koje ste izvukli sol prethodnim namakanjem, svakako radije izaberite bijelo nego crno vino.

No ono s čime ne možete pogriješiti je, iznenađujuće, kvalitetno rosé vino koje odlično pristaje uz okus i teksturu kuhane šunke.

2. Janjetina

Ako kao glavno jelo ipak servirate janjetinu, odlučite se ipak za crno vino. Janjetina je meso izraženog okusa i mirisa, stoga zahtijeva i punije vino koje će poduprijeti te okuse, a neće izgubiti svoju osobnost.

Upravo zato joj više odgovaraju crna vina s više tanina i življeg okusa. Odličan Cabernet Sauvignon je izbor s kojim ne možete pogriješiti!

3. Deserti

Sigurni smo da za Uskrs pripremate i obilje raznih deserata ili ćete barem slistiti čokoladne zečeve, a ako želite da Vaš vinski odabir prati svaki slijed jela, obratite posebnu pažnju na odabir desertnog vina.

Slatka hrana čini da suha vina izgube svoje voćne arome i okuse te naglašava gorčinu, stoga se odlučite za pjenušava bijela vina, rosé ili muškate.

Bijela, crna, rosé vina ili pjenušce domaćih proizvođača na vrijeme naruči na kućnu adresu putem dolac.hr!

Dolac.hr

all author posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.