Jednostavan recept za klasični nedjeljni ručak – Aromatično pečeno pile

Sve što je potrebno napraviti je pripremiti dobru smjesu začina te pustiti da pećnica odradi posao do kraja. Kao prilog ovom jelu uvijek su najbolji mlinci, pire ili mješavina krumpira i mrkve.

Jedan od vječnih klasika nedjeljnog ručka je pečeno pile u pećnici – jednostavno i brzo jelo koje će zadovoljiti svačije nepce.

Za osvježenje nakon jela preporučamo bijela vina iz naše ponude koje možete pronaći ovdje.

Uživajte u pripremi i kušanju!

Sastojci:

  • Jedno pile (do 2 kg težine)
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica svježeg kopra
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 grančice timijana

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva. Obložiti lim aluminijskom folijom te gore staviti rešetku.
  2. Očišćeno pile posoliti i popapriti izvana i iznutra.
  3. U omekšali maslac dodati sitno nasjeckani češnjak, ružmarin, timijan, peršin i kopar. Rukama utrljati pripremljenu smjesu u pile.
  4. Premjestiti pile na rešetku i zavezati nožice.
  5. Peći 60 – 80 minuta, ovisno o pećnici.
  6. Pričekati da pečeno pile odstoji desetak minuta prije serviranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.