Sve što je potrebno napraviti je pripremiti dobru smjesu začina te pustiti da pećnica odradi posao do kraja. Kao prilog ovom jelu uvijek su najbolji mlinci, pire ili mješavina krumpira i mrkve.
Jedan od vječnih klasika nedjeljnog ručka je pečeno pile u pećnici – jednostavno i brzo jelo koje će zadovoljiti svačije nepce.
Za osvježenje nakon jela preporučamo bijela vina iz naše ponude koje možete pronaći ovdje.
Uživajte u pripremi i kušanju!
Sastojci:
- Jedno pile (do 2 kg težine)
- 2 žličice soli
- 2 žlice maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 1 žlica svježeg kopra
- 1 grančica ružmarina
- 2 grančice timijana
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva. Obložiti lim aluminijskom folijom te gore staviti rešetku.
- Očišćeno pile posoliti i popapriti izvana i iznutra.
- U omekšali maslac dodati sitno nasjeckani češnjak, ružmarin, timijan, peršin i kopar. Rukama utrljati pripremljenu smjesu u pile.
- Premjestiti pile na rešetku i zavezati nožice.
- Peći 60 – 80 minuta, ovisno o pećnici.
- Pričekati da pečeno pile odstoji desetak minuta prije serviranja.