Crno ili bijelo, u prosincu je za vino važno da je kuhano!

“Nema adventskih sajmova i štandova koje toliko volimo i na koje smo navikli, ali to ne znači da ne možemo uživati u znakovitom piću prosinca: kuhanom vinu. Osnovni recepti za ukusno kuhano vino su poprilično jednostavni i sve što vam treba su određeni začini, agrumi i, naravno, dobro vino. Možete ga poslužiti na sljedećem intimnom druženju ili čak ponijeti u termosici za romantičnu zimsku šetnju. Ipak je blagdansko doba i možemo uživati u ovakvim malim trenucima sreće.” U nastavku donosimo recept za kuhano crno i kuhano bijelo vino.

Recept za kuhano crno vino

Sastojci:
  • 1l crnog vina
  • 2dl vode
  • limun
  • 2 štapića cimeta
  • 8 klinčića
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 3 žlice šećera
Priprema:

Vino zagrijavajte na laganoj vatri sa začinima i šećerom te dodajte limun narezan na kriške. Pustite da lagano kuha otprilike 5 minuta nakon čega maknite sve s vatre i ostavite poklopljeno oko sat vremena kako bi se sastojci i začini mogli prožeti. Po želji zagrijte ponovno prije posluživanja.

Recept za kuhano bijelo vino

Sastojci:
  • 2l bijelog vina
  • 1dl vode
  • 3 naranče
  • 7 žlica šećera
  • 1 štapić cimeta
  • 8 klinčića
Priprema:

Iscijedite naranče i sok dodajte u vino u koje ste prethodno umiješali šećer, cimet i klinčić. Sve zagrijavajte dok ne prokuha te smanjite vatru. Pustite da kuha na laganoj vatri 15 minuta i poslužite dok je toplo.

Kako bi Vaše uživanje u kuhanom vinu bilo potpuno, odaberite kvalitetno domaće bijelo ili crno vino iz naše ponude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.