Crno ili bijelo, u prosincu je za vino važno da je kuhano!

“Nema adventskih sajmova i štandova koje toliko volimo i na koje smo navikli, ali to ne znači da ne možemo uživati u znakovitom piću prosinca: kuhanom vinu. Osnovni recepti za ukusno kuhano vino su poprilično jednostavni i sve što vam treba su određeni začini, agrumi i, naravno, dobro vino. Možete ga poslužiti na sljedećem intimnom druženju ili čak ponijeti u termosici za romantičnu zimsku šetnju. Ipak je blagdansko doba i možemo uživati u ovakvim malim trenucima sreće.” U nastavku donosimo recept za kuhano crno i kuhano bijelo vino.

Recept za kuhano crno vino

Sastojci:
  • 1l crnog vina
  • 2dl vode
  • limun
  • 2 štapića cimeta
  • 8 klinčića
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 3 žlice šećera
Priprema:

Vino zagrijavajte na laganoj vatri sa začinima i šećerom te dodajte limun narezan na kriške. Pustite da lagano kuha otprilike 5 minuta nakon čega maknite sve s vatre i ostavite poklopljeno oko sat vremena kako bi se sastojci i začini mogli prožeti. Po želji zagrijte ponovno prije posluživanja.

Recept za kuhano bijelo vino

Sastojci:
  • 2l bijelog vina
  • 1dl vode
  • 3 naranče
  • 7 žlica šećera
  • 1 štapić cimeta
  • 8 klinčića
Priprema:

Iscijedite naranče i sok dodajte u vino u koje ste prethodno umiješali šećer, cimet i klinčić. Sve zagrijavajte dok ne prokuha te smanjite vatru. Pustite da kuha na laganoj vatri 15 minuta i poslužite dok je toplo.

Kako bi Vaše uživanje u kuhanom vinu bilo potpuno, odaberite kvalitetno domaće bijelo ili crno vino iz naše ponude.

Dolac.hr

all author posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.