Brzo i efikasno uklanjanje mrlja crvenog vina

“Udobno ste smješteni na svom kauču, čaša Vašeg omiljenog crnog vina je pored Vas i odjednom ups… kapljice vina su završile na kauču, tepihu ili na Vašoj majici. Sva sreća, imamo nekoliko trikova kojima ćete mrlje od crnog vina brzo i efikasno ukloniti. Saznajte u nastavku koja su glavna sredstva protiv ovakvih mrlja.”

1. Mineralna voda i sol

Prvi korak s ova dva sastojka je da mrlju polijete mineralnom vodom bez dodatnog trljanja. Zatim je potrebno po mrlji posuti soli, tek toliko da prekrijete cijelu površinu. Ostavite da tako natopljena mrlja odstoji pola sata, a zatim sol otresite s tkanine. Nakon što ste otresli sol potrebno je papirnatim ručnicima lagano tapkati mrlju, ali nikako trljati. Tapkanjem ćete primijetiti da mrlja polako nestaje. Na kraju je možete još jednom isprati mineralnom vodom, a za potpuno uklanjanje će Vam pomoći deterdžent za pranje rublja.

2. Soda bikarbona i bijelo vino

Čim je mrlja nastala prelijte ju bijelim vinom kako bi boja posvijetlila. Zatim pripremite pastu od sode bikarbone i vode u omjeru 3:1. Premažite mrlju prethodnom napravljenom pastom i ostavite da djeluje nekoliko sati. Mrlja bi nakon toga trebala nestati, a za potpunu sigurnost tkaninu dodatno operite u perilici rublja.

3. Votka ili rakija

Prema istraživanjima, jaka alkoholna pića poput votke i rakije otapaju pigmente boje što znači da se mrlja neće zadržati na tkanini. Potrebno je samo namočiti mrlju nekim od navedenih jakih alkoholnih pića. Za bolji učinak možete dodati soli ili limunske kiseline.
Nadamo se da će Vam ovi savjeti pomoći kada Vam se sljedeći put dogodi ovakva nezgoda. Do tada Vam predlažemo da si naručite crna vina iz naše ponude i budete oprezniji prilikom sljedećeg ispijanja. 😉
Oznake:crno vino

Dolac.hr

all author posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.