“Brza i zdrava večera bogata omega-3 mastima, proteinima i vitaminima – nešto što nam je svima potrebno barem jednom tjedno, a glavne namirnice za ovakvu večeru su losos i šparoge. Donosimo Vam ukusan i jednostavan recept nakon kojeg se možete okrijepiti uz čašu bijelog vina iz naše ponude.”
Sastojci:
- 400 g mladog krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 zelene šparoge
- 2 grančice mini rajčica
- 1 žlica balzamičnog octa
- 2 fileta lososa (po oko 150 grama)
- sol
- papar
- svježe naribana kora limuna
- nasjeckani kopar
Priprema:
- Operite šparoge te im odrežite tvrde krajeve. Zagrijte pećnicu na 220 °C.
- Krumpir stavite u posudu za pečenje ili kalup pa pomiješajte sa žlicom ulja. Veće komade krumpira po potrebi prerežite. Pecite 20-30 minuta u pećnici dok ne počnu dobivati smeđu boju.
- Zatim umiješajte šparoge i pecite još 15 minuta. Operite rajčice, stavite ih u posudu i nakapajte balzamičnim octom.
- Stavite losos između krumpira i povrća, pospite paprom, naribanom limunovom koricom i nasjeckanim koprom. Posolite i nakapajte preostalim uljem.
- Pecite još 10-15 minuta i poslužite. Dobar tek!