5 vrsta kava zbog kojih ćete zavoljeti svako jutro

Postoje ljudi koji ustaju na prvi zvuk jutarnjeg alarma, a postoje i oni koje probuditi može samo snažni miris kofeina. Ako pripadate skupini koja ne progovara prije nego što ih razbudi prva jutarnja kava, ovaj članak je kao stvoren za Vas. 

Kava je postala više od samog napitka i neodoljivog mirisa. Postala je prva jutarnja misao, neizostavni ritual i ugodno popodnevno druženje. 

Tajna položenih ispita, napisanih diplomskih radova i rješenje za sve poslovne rokove. Povod je za najzanimljivije razgovore i razlog za dugo očekivane susrete. Bilo da ju pijete s pokojom žličicom šećera ili pak uživate(?!) u punini njezinog oštrog okusa, od kave uvijek očekujemo ono najbolje.

Za slučaj da svoj kofeinski ritual želite podići na potpuno novu razinu pripremili smo listu posebnih kava koje neće preobraziti samo Vaša pospana jutra, već i ovaj ritual u cjelini. 

Kuba Serrano Superrior napitak okupan vrućim kubanskim suncem

Kuba Serrano Superrior uzgaja se pod vrućim kubanskim suncem, na mjestu prvih plantaža kave na Kubi. Ova premium kava svojim će mirisom osvojiti i one najzahtjevnije kavopije. Za razliku od drugih karipskih kava, raste prilično nisko, zbog čega ima izražen i čist okus.  

Njezina se zrna obrađuju mokrim procesom. Rezultat je napitak vrlo kompleksne arome začinjene slatkim notama karamela. Možete ju pripremati na tradicionalan način, kao tursku kavu ili moku. 

Kava Brasiliana Intens gorčina razblažena čokoladnim notama

Kava Brasiliana Intens razbudit će i najveće spavalice. Zahvaljujući velikoj dozi kofeina napunit će Vas energijom i pripremiti za dan. Njezina oštra gorčina razblažena je čokoladnim notama koje će se savršeno ispreplesti s pokojom kapljicom mlijeka.

Možete ju pripremati na tradicionalan način, kao tursku kavu ili moku ili pak u espresso aparatu.

El Salvador Natural kava s vulkanskih uzvisina

El Salvador Natural osvojit će sve koji vole eksperimentirati i pripremati kavu na netradicionalan način. Plodovi ove specialty kave uzgajaju se na vulkanskim uzvisinama te se obrađuju s puno pažnje i strpljenja.

Posebna metoda uzgoja i obrade rezultirali su kavom koja nosi posebno priznanje Specialty Coffee Associationa, a Vas će oduševiti blagom kiselkastošću koja se isprepliće s neodoljivim voćnim notama. 

Preporuča se pripremati na jedan od alternativnih načina. 

Premium Arabica Kolumbia Excelso kava s dodanom aromom

Premium Arabica Kolumbia Excelso s aromom french vanilla oduševit će svako nepce i zavesti baš svaki nos. Njezina balansirana i blaga kiselkastost idealno se spaja s aromama vanilije najbolje kvalitete. 

Možete ju pripremati tradicionalnim metodama, a posebno će te ju zavoljeti kao bazu za ledene kave i razne slastičarske delicije. 

Blue Mountain omiljeni napitak James Bonda

Za ona baš posebna jutra preporučamo premium kavu Blue Mountain. Ova se kava uzgaja na strmim padinama Modrih planina, zaogrnuta oblacima te se ubraja u neke od najboljih na svijetu.   

Oduševit će Vas slatkoćom čokolade i aromama naranče i oraha koje se isprepliću s pomno doziranom gorčinom. O njezinoj posebnosti dovoljno govori činjenica da sam James Bond svoja jutra započinjao baš ovom premium kavom 

Sve navedene premium i specialty kave dio su asortimana brenda Steam Coffee iza kojeg stoji bračni par zaljubljen u kulturu ispijanja kave i tajne njezinih aroma.

Pogledajte njihovu ponudu na linku, pročitajte više o neobičnim kavama koje imaju u ponudi i odaberite za sebe mirisne note koje će preobraziti vaša jutra.

Dobrodošli na dolac.hr

Prije nego što nastavite pregledavati našu internet stranicu, moramo potvrditi da imate 18 ili više godina.